ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Η εγκυμοσύνη είναι μια κατάσταση που δεν σηματοδοτεί το τέλος της σωματικής δραστηριότητας ή περιορίζει μια γυναίκα να ξεκινήσει να γυμνάζεται. Στην πραγματικότητα οι γυναίκες μπορούν να συνεχίζουν να γυμνάζονται με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει κάποιος δυσμενής παράγοντας, οι γυναίκες που μέχρι να μείνουν έγκυες δεν γυμναζόταν πρέπει να ενθαρρύνονται για να αρχίσουν να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα άσκησης με οδηγίες ενός ειδικού και τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού τους.
Όταν δεν υπάρχουν περιοριστικοί παράγοντες η έγκυος γυναίκα μπορεί να γυμνάζεται σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης υπό την καθοδήγηση του ειδικού.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ
Οι περισσότερες γυναίκες αμέσως μετά τη γέννα σκέπτονται πως θα καταφέρουν να βρεθούν το συντομότερο στο προηγούμενο σωματικό τους βάρος και σχήμα.

Μετά από εννέα μήνες εγκυμοσύνης, μεταφοράς πρόσθετου βάρους και αλλαγής του σχήματος του σώματος οι γυναίκες θέλουν να ξεκινήσουν να γυμνάζονται ακόμη και εάν δεν γυμνάζονταν πριν την εγκυμοσύνη.
Το αμερικανικό κολέγιο μαιευτήρων και γυναικολόγων έχει εκδώσει μια οδηγία που λέει ότι μια γυναίκα που είχε φυσιολογικό τοκετό, μπορεί σταδιακά να επανέλθει στο πρόγραμμα άσκησης που είχε πριν την εγκυμοσύνη, βασισμένη στη φυσική της ικανότητα, αν και ο μαιευτήρας της μπορεί να της ζητήσει να περιμένει έξι εβδομάδες, μέχρι τη συνηθισμένη εξέταση μετά τον τοκετό.

Οι περισσότερες μητέρες περιμένουν μέχρι τις έξι εβδομάδες για να επισκεφθούν το γιατρό τους πριν να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα προπόνησης, κάποιες άλλες θέλουν να ξεκινήσουν άμεσα ένα πρόγραμμα προπόνησης αλλά μόνο με την καθοδήγηση κάποιου ειδικού.